Blogi — kesä

RSS
Kun helle ei helli

Kun helle ei helli

Viime kesänä saatiin nauttia ennätyshelteistä, tänä kesänä taas ennätyskylmyydestä. Helteiden ystävänä tämä kyllä henkilökohtaisesti nyppii, mutta minkäs teet.

Tämän tekstin kirjoitin juuri ennen kuin tämän kesän ehkä ainut helleputki alkoi. Sen takia se onkin odottanut pöytälaatikossa muutaman viikon. Onneksi ystäväni  Outi kirjoitti blogin viime viikon huikeasta Pariisin seikkailustamme, käy lukemassa se täältä: Crazy woman.

Koleasta kesästä huolimatta ihmiset haluavat pukeutua kesäisesti ja kevyesti. Monesti kysytään, että mitä pitää pukea päälle esimerkiksi festareille, joissa päivällä saattaa olla tosi lämmin, mutta illalla taas tosi kylmä. Tässä muutamia vinkkejä, miten muutat helleasun sopivaksi myös koleaan säähän.

Pellavatunikat ja mekot toimivat tilanteessa kuin tilanteessa. Korkkareissa ja tennareissa, päivällä ilman rotsia ja illalla taas rotsin kanssa.

Haalarit ovat lyöneet tänä kesänä itsensä läpi. Aikaisemmin niitä pidettiin hankalina esimerkiksi vessassa käymisen suhteen. Omakohtainen kokemus onkin, ettei haalarin kanssa pidä vessassa käyntiä lykätä viime tippaan.
Farkut toimivat tietysti aina. Niihin kun yhdistää tilanteeseen sopivan yläosan, niin menoasu on siinä.


Tässä asussa nähdään jo vähän myös syksyn tuntua. Okranväri tulee näkymään voimakkaasti pukeutumisessa myös tänä syksynä.

Kevyt reisitaskullinen jogger-housu on tervetullut uutuus housumaailmaan. Sitä voi pitää caprimallisena ja illan viiletessä kiskaista puntit alas ja heittää topin päälle edestä solmittavan pellavapuseron.

Viikon asu on tämä okrankeltainen heittojakku, joka kertoo jo vähän tulevasta syksystä, mutta on sopivan pirtsakka ja kevyt pidettäväksi myös kesällä.Juhannustaikoja kuminapellossa

Juhannustaikoja kuminapellossa

Rakastan Suomen kesää kaikkine itikoineen ja valoisine kesäöineen. Rakastaisin varmaan myös hitaita kesäaamuja terassilla kahvia juoden, mutta aamu-unisena mieluiten nukun senkin ajan.

 

En ole jouluihmisiä, en sitten yhtään. Olen jo monta vuotta karannut perheeni kanssa sinne, missä ei joulusta tiedetä mitään. Mutta juhannusihmisiä olen – ja ehdottomasti kesän lapsi!

Minun puolesta mittari saisi näyttää vähintään +25 toukokuusta elokuun loppuun. Oma piilopirttini löytyy Karstulasta, pienen järven rannalta, keskeltä ei mitään. Se on mökki, ei huvila, ja juuri sen takia yksi maailman ihanimmista ja rakkaimmista paikoista.

 

Mökillä ei ole juoksevaa vettä, vaan vesi kannetaan saunaan järvestä. Toki sieltä löytyy pumppu, jolla saisi järvestä saunaan vettä hanaa kääntämällä, mutta pumppu on ollut rikki viimeiset pari vuotta enkä ole saanut sitä korjautettua.

Ei ole myöskään sisävessaa, mutta uskallan väittää, että minulla on tuon järven mökeistä söpöin ulkohuussi. Olen sisustanut sen niin, että sieltä löytyy jopa aito linnunpesä. Nyt oli vain käynyt sillä lailla, että joku laiskimus pikku birdie oli ottanut sen oikeaksi pesäkseen ja minä meinasin saada sydänkohtauksen kun ensimmäistä kertaa avasin oven ja sieltä syöksyi lintu minua päin.

 

 

Loppujuhannuksen mahduimme sinne sitten linnun kanssa sopuisasti yhdessä. Minulla on huonot unenlahjat – paitsi mökillä ja lentokoneessa. Joskus lähdenkin mökille pelkästään siksi, että saan nukkua yhden yön kunnolla. Nyt nukuin kolme putkeen.

 

Poikkeuksellista oli myös se että en tehnyt töitä yhtenäkään päivänä. Yleensä mökillekin tulee rehattua töitä ukaan, jos ei muuten niin ainakin nettikauppaa tulee päivitettyä ja vaatekuvia otettua.

Nyt olin kuin Ellun kana ja tein, mitä huvitti. Lähinnä siis söin, join, urheilin, saunoin ja uin monta kertaa päivässä. Iltaisin tuli vietettyä aikaa maailmasta parhaimpien mökkinaapureitten kanssa. Keskellä metsää on rauhallista ja erittäin kaunista. Jokavuotinen kauppareissu Karstulaan on maisemiltaan kuin suomalaisesta vanhanajan elokuvasta. Matkalla mietin, että mikä on tuo kukka jota on pitkät pellot täynnä ja joka muistuttaa koiranputkea? Neiti Google kertoi sen olevan Kuminaa ja pakkohan sinne niitylle oli päästä hetkeksi neiti Kesäheinänä kirmaamaan.

Mietin saunan lauteilla myös sitä, että mistähän nykyajan nuoret ja lapset tulevat aikuisena juhannuksen muistamaan? Tuskin ainakaan siitä, mistä minä. Lähestyvän juhannuksen nimittäin tiesi lapsuudessani siitä, että kaupasta haettiin iso limsakori, jonne sain itse valita ne parhaimmat maut eli päärynää ja Roope-Setä limpparia. Ja tietenkin itsetehdystä saunavihdasta jonka tuoksun kun saisi pullotettua, niin talvi tuntuisi varmasti paljon lyhyemmältä.

 

Karstulan ja Soinin rajalla on paljon hienoja lenkki- ja patikointimaastoja sekä merkittyjä polkuja. Itse olen mennyt niitä sekä maastopyörällä että juosten. Jos liikut sielläpäin, niin käy ainakin tutustumassa Kuninkaanpolkuun. Mökkini lähellä on metsähallituksen ylläpitämä autiotupa nimeltään Vahvasenkoski, jossa on mahdollisuus yöpymiseen ja saunomiseen. Ranta on todella kaunis – ehkä jonain päivänä pelkän ihailun sijaan käyn siellä myös pienellä pulahduksella. 

 

Viikon asu on tämä kaunis kesämekko, joka on kuin tehty mihin tahansa kesämenoon. Kuva: Mainosstudio Sanna H.

 

Luomumissien matkassa

Luomumissien matkassa

Miss EW -kauneuskilpailun missiemo Henna Peltonen oli huomannut meidän vaatteemme Facebookissa ja otti yhteyttä.

Hupsista vaan, vaatteemme pääsivät mukaan valtakunnalliseen luomumissien kisaan. Julkisuudesta tuttu Henna Peltonen huomasi, että Suomesta puuttuu luonnollista kauneutta korostava missikisa ja hän päätti täyttää tuon tyhjiön:

”Kun vuonna 2017 käynnistin Miss EW -kilpailun, ajatuksena oli, että järjestän pienellä paikkakunnalla pienen kauneuskilpailun lähinnä omaksi iloksi. Olin jo pitkään kaivannut entisajan missikisojen tuntua ja halusin luoda kilpailun, jossa kunnioitetaan perinteitä, perinteisiä kauneusihanteita ja jossa yhdistyy luonnollinen naiskauneus, Suomen historia sekä Suomen upea luonto.”

Näin muistelee Henna kilpailun alkutaivalta. Hän yllättyi positiivisesti, sillä kisa on parissa vuodessa saavuttanut suuren suosioon. Jotain kertoo asiasta se, että Miss Suomi -kilpailuja ei enää televisioida (ne näkyvät enää jossain netti-tv:ssä), mutta Miss EW -missikaudesta kuvataan oma tv-sarja, jossa kurkistetaan missiorganisaation kulisseihin.

Luomukauneutta korostavaan Miss EW -kauneuskilpailussa on luonnollisen kauniita ja aurinkoisia naapurintyttöjä. Kauneuskirurgiset toimenpiteet sekä näkyvät tatuoinnit ovat kisassa kiellettyjä. Edes hiusten pidennyksiä, irtoripsiä ja rakennekynsiä ei sallita. Katso video >>

Kun Henna Peltonen otti yhteyttä ja pyysi mukaan vaatesponsoriksi, kiinnostuin heti kisasta. On mielenkiintoista olla mukana valtakunnallisessa vähän erilaisessa kauneuskilpailussa. Oli myös kiva kuulla, että meidän vaatevalikoimamme istui hyvin luonnollista kauneutta korostavaan kilpailukonseptiin.

9. Jutta Hongisto

FiiniFröökynä vaatetti kilpailun kuvauksiin kaksi missiä, 19-vuotiaan Jutta Hongiston (9) Kaarinasta ja 24-vuotiaan Jenni Tikan (10) Kuopiosta. Finaali järjestetään lauantaina 10. elokuuta Vantaalla Hämeenkylän Kartanossa. Jännittävää seurata, miten ”meidän” missien käy.

10. Jenni Tikka

Kuvat: Sanna Hellekoski www.studiosannah.fi