Blogi — syysmuoti2020

RSS
Viikkokatsaus vaatteilla

Viikkokatsaus vaatteilla

Vaate ei ole vain aate, se on tunnetila ja minulle myös paljon muuta. Rakastan vaatteita, se on työni ja elämäntapani. Minulta on pyydetty vaatteiden viikkokatsausta, joten tässä se nyt tulee.

Maanantai:

Tiedättehän sen tunteen, kun heräät aamulla ja on valmiiksi fiilis, että tänään taidan nousta väärällä jalalla? Sellainen oli minulla maanantaiaamuna ja mietin, että miten lähden tuota angstia torjumaan? Päätin pukea päälleni jotain mukavan värikästä ja valitsin tämän Zezen neuleen. Ja ei siitä maanantaista alkukankeuden jälkeen pöllömpi päivä lopulta kehkeytynytkään!

Tiistai:

Tämä hieman oranssiin taittava punainen neulosmekko päätyi vaatekaappini juuri värinsä takia. Luulen, että siitä tulee yksi luottovaatteistani. Mekkopituinen vaate sopii hyvin leggareiden tai coutattujen farkkujen kanssa. Päällä pidän monesti joko toppaliiviä tai pitkää jakkua, mutta tämähän toimii hyvin ilman niitäkin, vai mitä mieltä olet?

Keskiviikko:

Keskiviikko oli kuvauspäivä ja vaatteet vaihtuivat melko tiuhaan tahtiin. Olimme myyjämme Katin kanssa vuorotellen kameran takana ja edessä, näpsimme kuvia koleassa säässä liukuhihnalta. Vakosametti on palannut muotiin ja tämä päälläni oleva housu on sitä materiaalia, sopivasti stretchillä höystettynä. Ovat yhden käyttökertakokemuksen jälkeen todella kivat jalassa, joustoa löytyy joka lähtöön.

Torstai:

Lähdin Aila-myrskyn saattelemana junalla Helsinkiin tekemään vielä viimeisiä ensi kevään ennakko-ostoja, tietysti asianmukaisesti maski päällä. Capri Collectionilta tupsahti alkuviikosta tämä ihana satiinimainen pusero ja päällehän se oli heti saatava. Sitä tunsi itsensä oikein kunnon bisnesnaiseksi, kun yhdistin puseroon vielä jakun. Hommat tuli päivän aikana tehtyä ja kuvassa olevan Petterin kanssa huolehdimme siitä, että myös miehille löytyy meiltä ensi keväänä päällepantavaa.

Perjantai:

Lähes aina ennakko-ostoilla tulee niin sanotusti syötyä kuormasta ja niin kävi nytkin. Olin jo edellisillä ostoilla iskenyt silmäni tähän lyhyeen ruutujakkuun: Puhuin edustajan pyörryksiin, että minunhan pitää se saada puoli vuotta aikaisemmin kuin kyseinen jakku on meiltä ostettavissa. Tästä on tulossa myös ihana roosanvärinen, mutta nyt oli tyytyminen mallikappaleen väriin eli siniseen.

Lauantai:

Aamulla herätessäni sain ajatuksen, että tämä olkoot "anna miehesi valita vaatteesi" -päivä. Noh, hänen valintansa olisi ollut eräs viimekesän pitkä pellavamekko, mutta vallitsevien sääolosuhteiden vuoksi oli tyytyminen farkkuihin ja tähän herkullisen pinkkiin puseroon. Se on tulevan kevään Zeze mallistoa. Aamulla tuli sen verran kiire lähtö töihin, että vietin ”Bad Hair” -dayta ja kuvaa varten päätin piilottaa sen tuonne lampunvarjostimeen.

Sunnuntai:

Jo ties montako vuotta sunnuntai on ollut pitkän juoksulenkin päivä, niin myös tänä sunnuntaina. Kipaisin vähän vajaan 20 kilometrin lenkin paikkaan, jossa minulle oli luvattu lämmin ulkosauna ja keitetyt uudet perunat suoraan omasta maasta. Tämähän ei ollut mikä tahansa bastu, vaan vanhan traktorin peräkärryyn rakennettu sellainen. Alla renkaat ja kaikki, joten maisemaakin saa kätevästi vaihdettua, jos vaikka haluaa saunomisen yhteydessä pulahtaa uimaan.

Loppupäivä menikin sitten uusia perunoita sulatellessa ja leopardi-oloasussa löhöten. Tai no, kävinhän minä Kokkolassa katsomassa meidän uutta perheenjäsentä, kennelnimeltään Greatman's Coronan Caunis-Certtu, joka muuttaa meille ensi lauantaina. Tästä karvaisesta nelijalkaisesta tulette takuulla vielä kuulemaan. Olen vähän miettinyt, että kun Nasu on niin tehokas myyntipäällikkö, niin tästä vauvasta voisi tulla vaikka apulaisjohtaja?

”Hei, seuraan sinua somessa”

”Hei, seuraan sinua somessa”

Vaatemessut tuovat mukavaa vaihtelua arkeen ja mikä parasta, verkostoitumista upeiden yrittäjien kanssa.

Kauan vaatealalla mukana olleet muistavat legendaariset Vatevan messut. Helsingin messukeskuksen käytävät pursusivat vaatealan ammattilaisia, ja niin kotimaiset kuin ulkolaisetkin vaatefirmojen edustajat olivat kattavasti esillä. Päivisin ostettiin hurjat määrät tavaraa ja iltaisin juhlittiin vielä hurjemmin.

Hieman ovat messut noista ajoista muuttuneet. Nykyään messuviikonloppu keskittyy Fashion Centeriin, jossa on esillä eri merkkien tukkuliikkeitä. Itse en tykkää ostoja kovin paljon messuilla tehdä. On miellyttävämpää katsoa mallistot rauhassa ja omalla ajalla, kun edustaja tulee vaikkapa meille liikkeeseen ne esittelemään. Päivässä kolme mallistoa on ehdoton maksimi, vaikka nopea ostaja olenkin. Ei ehkä uskoisi, mutta vaatteiden sisäänosto on vaativaa ja kuluttavaa puuhaa.

Koen, että jos koko viikonlopun ostan, saan ostoähkyn, joka jossain vaiheessa muuttuu ostokauhuksi. Tulee fiilis että kääk, olenko ostanut ihan liikaa, miten nämä kaikki myydään ja laskut maksetaan. Niin kävi myös tällä kertaa – jossain vaiheessa löin ostohanat kiinni ja ryhdyin tekemään jotain ihan muuta, tutustumaan saman alan ihmisiin.

Somemaailma on mahdollistanut sen, että messujen käytävillä ja osastoilla tulee vastaan monia tuttuja kasvoja. Yhdistät kasvot ja firman, tiedät mitä tuo myy ja mikä meitä voisi yhdistää. Ihan kuin pyörisi puolijulkkisten seassa, joihin meidän omatkin myyjät ja mallit taitavat nykyään lukeutua kun kasvot ovat monesti esillä vaatekuvissa.

Pari vuotta sitten olin liikkeemme myyjän Katjan kanssa Iskelmäfestareilla ja hämmästelimme, miten moni tuli moikkaamaan ja sanomaan että ”Hei, mietin pitkään missä olen sinut nähnyt ja muistin, että sinähän olet aina niissä vaatekuvissa. Sinulla on ihan samanlainen kroppa kuin minulla”.

Tai se kerta kun viime kesänä yhdessä konsertissa eräs nainen tuli vessasta ennen minua, kapsahti kaulaani ja sanoi että hei, voi miten ihana nähdä sinua! Samalla sekunnilla naisen silmät muuttuivat teelautasen kokoiseksi. kun hän sopersi: ”Anteeksi, enhän minä sinua oikeasti tunne, olen katsellut vain teidän nettisivuja!” Siinä sitten hetken aikaa kikatettiin tapahtuneelle lähes kaksin kerroin.

Messuviikonlopun aikana tuli tutustuttua moneen naisyrittäjään  sanoilla: ”Hei, seuraan sinua somessa”. Suomi pursuaa upeita ja persoonallisia naisyrittäjiä ja uskon, että ilman persoonallista otetta ei nykypäivänä enää edes pärjää. 

Yksi edellä mainittu vauhdikas kauppias löytyy Kaarinasta. Ulla Ikonen pyörittää siellä Z Woman nimistä vaateliikettä. Vaatteiden lisäksi minua ja Ullaa taitaa yhdistää myös rakkaus koiriin, jotka kulkevat lähes aina mukana.

Messujen jokavuotinen muotinäytös ei tänä vuonna sytyttänyt meikäläistä. Se oli ehkä vähän tylsä verrattuna aikaisempien vuosien näytöksiin, joissa on ollut kaikenlaista säpinää. Piristysruiskeen tarjosi näytöksessä olleet koirien vaatteet, joten minun mukana olleelle Nasu-koirallenikin riitti silmänruokaa.

Mitäs tuleva syksy sitten tuo tullessaan? Vaikka itse olenkin kevään ja kesän lapsi, tykkään myös syksyn väreistä. Ensi syksynä nähdään upeaa metsänvihreää, konjakin eri sävyjä, oranssia ja pitkästä aikaa kaikkia turkoosin värin ystäviä tullaan ainakin meidän liikkeessä hemmottelemaan isolla kädellä, unohtamatta kaunista okraa. Tästä videolinkistä pääset katsomaan palan Zezen ensi syksyn tarjonnasta, josta näkyy myös syksyn värimaailma kauniisti edustettuna.

Viikon tuotteena on messuillakin pitämäni midimittainen tekonahkahame. Aluksi ajattelin, ettei näin lyhyt voi sellaista hametta laittaa eikä se ilman korkeita korkoja olisi toiminutkaan. Korkeakantaiset saappaat olisivat olleet toinen hyvä valinta tämän vaatteen kanssa.