50 vuotta muotia

Kauppa kasvaa ja uudistuu

Sinikka Hautamäki keksi vuonna 1967, että Ylistarossa oli tarve naisten vaatekaupalle. Siihen aikaan edullinen hinta oli hittijuttu, joten kaupan nimeksi tuli Ylistaron Halpa-Aitta. Aluksi vaatteita myytiin kotioloista kilokaupalla isoista saaveista, kunnes Sinikka perusti lapsilisäsäästöillä pienen liikkeen. Ylistaron Halpa-Aitta on viiden vuosikymmenen aikana laajentunut merkittäväksi kauppapaikaksi ja matkailunähtävyydeksi: 2 500 neliön myymälästä löytyy vaatteita vaativaankin makuun.
 

Kaupan tälle vuosituhannelle luotsannut Sinikan tytär Jaana Hautamäki kasvoi yrittäjyyteen sukkahousulaatikoiden ja rintaliivien seassa. Hän lähti laajentamaan yritystoimintaa perinteitä kunnioittaen, mutta rohkeasti uudistaen. Jaana loi Ylistaron Halpa-Aitalle pikkusisaren, Fiini Fröökynä -aputoiminen. Tuo pikkusisko on kasvanut niin merkittäväksi brändiksi verkkokaupassa, somessa ja jälleenmyyjien keskuudessa, että alkaa olla pian aika pyöräyttää vetovastuu sille. Varsinkin kun oma Fiini Fröökynä -mallisto ilmestyi keväällä 2021.

Kauppa voimistuu koko ajan verkostoissa. Fiini Fröökynällä on sosiaalisessa mediassa yli 20 000 seuraajaa, ja pop up -kiertue laajenee joka vuosi uusille paikkakunnille. Myymme laadukkaita, kotimaisia ja ulkomaisia merkkituotteita naisille (koot 34-56), miehille (koot 48-66) ja lapsille. Toki on myös sitä edullisempaa tavaraa, mistä kaikki sai yli 50 vuotta sitten alkunsa. Jaana kiertää normaaliaikoina ympäri Eurooppaa ostaen vuosikymmenten kokemuksella valituilta toimittajilta vaatteita, jotka tuovat uutta twistiä myös sinun elämääsi. Useimmiten vaatteita on vain muutama kappale/koko, näin kierto on nopeaa ja valikoimassamme on aina jotain uutta ja virkistävää.

Verkkokauppamme on rakennettu sillä ajatuksella, että se tuo vipinää mahdollisimman monen suomalaisen naisen arkeen. Jokainen meistä ansaitsee vaatteita, jotka tuovat hänen parhaat puolensa esiin. Me kaikki voimme olla oman elämämme prinsessoja, rokkitähtiä tai ihan mitä vain. Annetaan unelmille siivet ja nautitaan yhdessä vaatteista.

Elä rohkeasti hymyssä suin. Ja muista, että uusi vaate piristää synkimmänkin päivän.